konaklama sınıfına hangi iş yerleri girer pansiyon gierermi

27 Eylül 2019 9- Diğer kategorisinde baydur sordu

selam hocan 2005/9207 sayılı yönetmeliğin 5. maddesini c) bendinde özel yapı gerektiren işyerinden Otel olarak belirlenmiş ve yapı kullanma izin belgesi istenmiştir. pansiyon motel v.b işyerleri bu bu kapsamda olup olmadığı hakkında görüşünüze ihtiyacımız vardır teşekkür ederim iyi çalışmalar

27 Eylül 2019 S.YÜCEL cevapladı

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 4/g)  bendinde "Umuma açık istirahat ve eğlence yeri: Kişilerin tek tek veya toplu olarak eğlenmesi, dinlenmesi veya konaklaması için açılan otel, motel, pansiyon, kamping ve benzeri konaklama yerleri; gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, içkili lokanta, taverna ve benzeri içkili yerler; sinema, kahvehane ve kıraathaneler; kumar ve kazanç kastı olmamak şartıyla adı ne olursa olsun bilgi ve maharet artırıcı veya zeka geliştirici nitelikteki elektronik oyun alet ve makinelerinin, video ve televizyon oyunlarının içerisinde bulunduğu elektronik oyun yerleri; internet salonları, lunaparklar, sirkler ve benzeri yerleri " ve (r) bendinde "" Konaklama yeri: Otel, motel, pansiyon ve kampingler gibi, asıl fonksiyonları müşterilerin geceleme ihtiyaçlarını sağlamak olan yerleri," şeklinde tanımlanmış olup, Yönetmeliğin (5/c) bendinde de " Özel yapı şeklini gerektiren sinema, tiyatro, düğün salonu, otel, hamam, sauna; ekmek fırını ile akaryakıt, sıvılaştırılmış petrol gazı, sıvılaştırılmış doğal gaz ve sıkıştırılmış doğal gaz istasyonu için yapı kullanma izin belgesinin alınmış olması,"gerekir denilmiştir.

Yönetmeliğin 5/c bendinde, pansiyon belirtilmemiş olup, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 30'ncu maddesine göre, Yapı Kullanma İzin Belgesinin alınması, belediye yararınadır