Belediye Başkanları görev ve makam tazminatı hakkında

28 Eylül 2019 1- Belediye Başkanı kategorisinde kazimtorlak sordu
Kıymetli Hocam ,

Ben 11.06.1969 doğumluyum. Bağkur hizmet başlangıcım 01,06,1992 olup, bağkurlu iken  2004 yılında Belediye Başkanı seçildim ve 2009 yılında sona erdi. Daha sonra bağkurlu olarak SGK hizmetim devam etti ve ediyor. Bugün itibari ile , işyerim açık (Serbest meslek /Mühendislik bürosu) olduğu için SGK devam etmektedir. toplam hizmet sürem 9116 güne ulaşmıştır. Benim öğrenmek istediğim , emekli olunca (EYT kanunlaşmaz ise 54 yaşında)  belediye başkanlığımdan dolayı görev ve makam tazminatını hemen almaya başlar mıyım yoksa 61 yaşı beklemek zorunda mıyım. Sitenizde bulduğum ve tarafınızdan  yazılmış bir pdf dosyasında (Dilekçe örnekleri ve bilgiler bulunan)  9000 iş gününü dolduranlar da 61 yaş şartı aranmayacağını belirtmişsiniz. Cevabınız için şimdiden teşekkür eder , başarılar dilerim.

29 Eylül 2019 S.YÜCEL cevapladı
30 Eylül 2019 S.YÜCEL düzenledi

En İyi Cevap

Hangi yaşta emekli olduğunuzu , söz konusu tazminatı hak edersiniz ( 5434 sK.Ek.68,, 5510 sk. Geçici 4.)

EYT çıkmadığına göre;

Mevcut kanun hükmüne göre, 61 yaşında hak edersiniz.