Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Soru Cevap Platformu Sitede soru sormak için üye olmanız gerekmektedir.

EMEKLİYE AYRILAN KADROLU İŞÇİ TEKRAR AYNI KURUMDA SÖZLEŞMELİ OLARAK ÇALIŞABİLİRMİ

159 gösterim
30 Eylül 2019 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde KOZLUK sordu
İYİ GÜNLER HOCAM...KADROLU İŞÇİ STATÜSÜNDE ,KIDEM TAZMİNATININ TAMAMINI HESABINA YATIRILMIŞ,EMEKLİYE AYRILAN BİR PERSONEL,TEKRAR AYNI KURUM, SÖZLEŞMELİ OLARAK GERİ ALIP ÇALIŞTIRABİLİRMİ.BU PERSONEL EMEKLİ MAAŞI ALIYOR.TEKRAR İŞE ALINIYORSA ALACAĞI ÜCRETİN BİR SINIRI VARMI. BİRDE SİGORTASI NASIL KESİLECEK SAYGILAR

1 cevap

30 Eylül 2019 S.YÜCEL cevapladı

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49'ncu maddesinde "Belediye ve bağlı kuruluşlarında, norm kadroya uygun olarak çevre, sağlık, veterinerlik, teknik, hukuk, ekonomi, bilişim ve iletişim, plânlama, araştırma ve geliştirme, eğitim ve danışmanlık alanlarında avukat, mimar, mühendis, şehir ve bölge plâncısı, çözümleyici ve programcı, tabip, uzman tabip, ebe, hemşire, veteriner, kimyager, teknisyen ve tekniker gibi uzman ve teknik personel yıllık sözleşme ile çalıştırılabilir. Sözleşmeli personel eliyle yürütülen hizmetlere ilişkin boş kadrolara ayrıca atama yapılamaz. Bu personelin, yürütecekleri hizmetler için ihdas edilmiş kadro unvanının gerektirdiği nitelikleri taşımaları şarttır. Bu fıkra uyarınca sözleşmeli olarak istihdam edileceklere ödenecek net ücret, söz konusu kadro unvanı için birinci derecenin birinci kademesi esas alınmak suretiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre tespit edilecek her türlü ödemeler toplamının net tutarının yüzde 25 fazlasını geçmemek üzere belediye meclisi kararıyla belirlenir. Genel hükümlere göre birinci dereceden kadro ihdas edilemeyen kadro unvanları için ise o kadro unvanından ihdası yapılmış en yüksek kadro derecesinin birinci kademesi esas alınır ve yapılacak ödemenin azami tutarı yukarıda belirtilen usûle göre tespit olunur. Bu fıkra hükümlerine göre çalıştırılacak personel için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı unvanlar itibarıyla sınırlama getirebilir." denilmiştir.

1-Sosyal güvenlik destek primi (SGDP) nedir? 

SGDP belirli yaş, sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısı şartını yerine getirip emeklilik ve yaşlılık aylığı bağlanan sigortalıların yaşlılık aylığı kesilmeden hizmet akdine tabi çalışmaları halinde işverenlerinden, kendi nam ve hesabına tabi çalışmaları halinde kendilerinden alınan primdir.

...