Lütfen soruları ve verdiğiniz cevapları tekrar gözden geçiriniz.

30 Eylül 2019 1- Belediye Başkanı kategorisinde kazimtorlak sordu
Sayın Yücel , lütfen benim sorumu da verdiğiniz İLGİSİZ  ve  BİLGİSİZ  cevapları da siliniz , ya da soruları ve verdiğiniz cevapları biraz  daha dikkatli okuyunuz.

1 Ekim 2019 S.YÜCEL cevapladı
1 Ekim 2019 S.YÜCEL düzenledi

NERESİNİ ANLAMADINIZ?  KANUN HÜKÜMLERİNE BAKINIZ  ((İlgili ve bilgili iseniz))

SORUNUZ: Benim öğrenmek istediğim , emekli olunca (EYT kanunlaşmaz ise 54 yaşında)  belediye başkanlığımdan dolayı görev ve makam tazminatını hemen almaya başlar mıyım yoksa 61 yaşı beklemek zorunda mıyım. Sitenizde bulduğum ve tarafınızdan  yazılmış bir pdf dosyasında (Dilekçe örnekleri ve bilgiler bulunan)  9000 iş gününü dolduranlar da 61 yaş şartı aranmayacağını belirtmişsiniz

CEVAPLAR:

Hangi yaşta emekli olduğunuzu , söz konusu tazminatı hak edersiniz ( 5434 sK.Ek.68,, 5510 sk. Geçici 4.)

EYT çıkmadığına göre;

Mevcut kanun hükmüne göre, 61 yaşında hak edersiniz.

Okuduğunuz PDF.

3) 2009’dan evvel başkan olanlar BAĞ-KUR ve SSK dan 9000 işgününü doldurarak emekli olanlar 60 yaşını doldurmuş iseler. İlinizdeki SGK Başkanlığına gidip, matbu taahhütnameyi doldurup, matbu form dilekçeyle makam ve görev tazminatı alacaklar. 60 yaşını doldurmayanlar yaşları dolana kadar bekleyeceklerdir. Eğer 9000 iş gününü doldurmadılar ise 5400 gün ve yukarı pirim ödeyip emekli olanlar 61 yaşını doldurup ayni yolu izleyeceklerdir.5400 günü doldurmayanlar ise emekliliklerini bozdurup, 5400 gün dolana kadar çalışıp ondan sonra tekrar emekli olduklarında 61 yaşını doldurdular ise yine aynı yolu takip ederek Makam ve Görev tazminatı alabilirler.