4734 Sayılı kanun gereği ihale üzerinde kalıp sözleşime imzalandıktan sonra işyeri devri Hk.

1 Kasım 2019 5- Mali Hizmetler kategorisinde MUSTAFA YILMAZ sordu
4734 Sayılı kanun gereği  akaryakıt ihalesi yapılmış sözleşme imzalanmış mal alımına devam edilirken akaryakıt istasyonu başka bir şahsa satılmıştır. Akaryakıt istasyonunu yeni alan firmayla sözleşme bitimine kadar ayny şartlar dahilinde  alım işine devam etmemiz gerekir mi.Yoksa yeniden ihaleye çıkılması mı gerekir.?

1 Kasım 2019 S.YÜCEL cevapladı

4735 KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNU 'nun 'Sözleşmenin devri' başlıklı 16'ncı maddesinde "" Sözleşme, zorunlu hallerde ihale yetkilisinin yazılı izni ile başkasına devredilebilir. Ancak, devir alacaklarda ilk ihaledeki şartların aranması zorunludur. Ayrıca, isim ve statü değişikliği gereği yapılan devirler hariç olmak üzere, bir sözleşmenin devredildiği tarihi takibeden üç yıl içinde aynı yüklenici tarafından başka bir sözleşme devredilemez veya devir alınamaz. İzinsiz devredilen veya devir alınan veya bir sözleşmenin devredildiği tarihi takibeden üç yıl içinde devredilen veya devir alınan sözleşmeler feshedilerek, devreden ve devir alanlar hakkında 20, 22 ve 26 ncı madde hükümleri uygulanır" denilmiştir.