Görevden uzaklaştırılan Belediye Meclis Üyesi yerine kayyım olarak görevlendirilen kamu görevlisi Belediye Başkanına vekalet edebilir mi?

15 Kasım 2019 1- Belediye Başkanı kategorisinde fuday21 sordu

Madde 40- Belediye başkanı izin, hastalık veya başka bir sebeple görev başında bulunmadığı hâllerde, bu süre içinde kendisine vekâlet etmek üzere, belediye meclisi üyeleri arasından birini başkan vekili olarak görevlendirir. Başkan vekili, başkanın yetkilerine sahiptir. denilmektedir.

Bu hususla Görevden uzaklaştırılan Belediye Meclis Üyesi yerine kayyım olarak görevlendirilen kamu görevlisi Belediye Başkanına vekalet edebilir mi? Saygı ve selamlar

1-Belediye Meclis Üyesi yerine kim kamu görevlisi olarak görevlendirildi.?  Yazı işleri müdürü, şef ve belediye başkan yardımcısı

2-Görevlendirilen kamu görevlisi meclise  üye olarak girecek mi? Evet. Giriyor. aynı zamanda ihtisas komisyonlarında görev de alıyor.

15 Kasım 2019 S.YÜCEL cevapladı

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun  45'nci maddesinde "(Ek fıkra: 15/8/2016-KHK-674/38 md.; Aynen Kabul: 10/11/2016-6758/34 md.) Ancak, belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesinin terör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık suçları sebebiyle görevden uzaklaştırılması veya tutuklanması ya da kamu hizmetinden yasaklanması veya başkanlık sıfatı veya meclis üyeliğinin sona ermesi hallerinde 46 ncı maddedeki makamlarca belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesi görevlendirilir. Görevlendirilecek kişinin seçilme yeterliğine sahip olması şarttır. Görevden uzaklaştırılan veya tutuklanan belediye meclisi üyesinin istifa etmesi halinde de bu fıkra hükümleri uygulanır. Bu fıkra gereğince belediye başkanı veya başkan vekili görevlendirilen belediyelerde bütçe ve muhasebe iş ve işlemleri valilik onayı ile defterdarlığa veya mal müdürlüğüne gördürülebilir. Bu belediyelerde belediye meclisi, başkanın çağrısı olmadıkça toplanamaz. Meclisin, encümenin ve komisyonların görev ve yetkileri 31 inci maddede belirtilen encümen üyeleri tarafından yürütülür. hükmüne yer verilmiştir.

Bu hususla Görevden uzaklaştırılan Belediye Meclis Üyesi yerine kayyım olarak görevlendirilen kamu görevlisi Belediye Başkanına vekalet edebilir mi?    EVET