Sorum detaydadır. Cevabınız için şimdiden teşekkür eder,saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim.

27 Aralık 2019 9- Diğer kategorisinde Nurali ÖZTÜRK sordu
Belediyemiz Meclis üyesinin kendisi 5393 sayılı Belediye Kanunun 28. maddesi gereğince Belediyemizin yapacağı ihalelere, doğrudan temin ile ilgili mal malzeme hizmet alımına giremez taahhüt edemez,Meclis üyesinin yakınları akrabaları Belediyemizin ihale,doğrudan temin işlemlerine katılabilirler mi?

27 Aralık 2019 S.YÜCEL cevapladı
28 Aralık 2019 S.YÜCEL düzenledi

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 28'nci maddesinde "Belediye başkanı görevi süresince ve görevinin sona ermesinden itibaren iki yıl süreyle, meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz."" denilmiştir.

Sözlüklerimizde, Taahhüt:Bir şey yapmayı üstüne alma, üstlenme.'  denilmektedir.

Bu bağlamda, Kanunun 28'nci maddesine göre, meclis üyeleri mal-hizmet alımlarına katılamazlar.

2886 sayılı DİK'nu

İhaleye katılamayacak olanlar

: Madde 6 – Aşağıdaki şahıslar doğrudan veya dolaylı olarak ihalelere katılamazlar: 1. İhaleyi yapan idarenin; a) İta amirleri, b) İhale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olanlar, c) (a) ve (b) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve ikinci dereceye kadar (ikinci derece dahil) kan ve sıhri hısımları, d)  (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen şahısların ortakları (bu şahısların yönetim kurullarında görevli olmadıkları anonim ortaklıklar hariç). 2. Bu Kanun ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar.

4734 sayılı KİK'nu

İhaleye katılamayacak olanlar

Madde 11- Aşağıda sayılanlar doğrudan veya dolaylı veya alt yüklenici olarak, kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde ihalelere katılamazlar: a) (Değişik: 20/11/2008-5812/4 md.) Bu Kanun ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak idarelerce veya mahkeme kararıyla kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan veya örgütlü suçlardan veyahut kendi ülkesinde ya da yabancı bir ülkede kamu görevlilerine rüşvet verme suçundan dolayı hükümlü bulunanlar.(1) b) İlgili mercilerce hileli iflas ettiğine karar verilenler. c) İhaleyi yapan idarenin ihale yetkilisi kişileri ile bu yetkiye sahip kurullarda görevli kişiler. d) İhaleyi yapan idarenin ihale konusu işle ilgili her türlü ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olanlar. e) (c) ve (d) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve üçüncü dereceye kadar kan ve ikinci dereceye kadar kayın hısımları ile evlatlıkları ve evlat edinenleri

40 gösterim

sorum detaydadır. Cevabınız için teşekkür eder saygılarımı sunarım.

1 gün önc5- Mali Hizmetler kategorisinde Nurali ÖZTÜRK sordu