Hocam kolay gelsin. Sorum detaydadır. Cevap için teşekkür eder, Saygılar sunarım.

31 Aralık 2019 9- Diğer kategorisinde ALİ KARAKUŞ sordu
Sayın hocam İlçemizde dolmuş durakları bulunmaktadır.Belediyemize müracaat eden bir firma dolmuş durağına kendi firmalarının ismini vermek isityorlar . örnek ( ........ dolmuş durağı ) şeklinde.Bu isim verme işlemini ihale ile mi sözleşme ile mi ,ilan reklam vergisi veya nasıl şekilde işlemini yapabiliriz.Cevabınınz için şimdiden teşekkür ederim.

31 Aralık 2019 S.YÜCEL cevapladı
2 Ocak 2020 S.YÜCEL düzenledi

İşyeri Açma Ruhsatı ile birlikte; 2464 saylı Belediye Gelirleri Kanunu'nun 14'ncü maddesinin 5'nci bendinde "Gerçek veya tüzel kişilere ait işyerlerinin içine veya dışına asılan iş sahibinin kimliği ile işin mahiyetini gösteren ve alanı 1/2 metrekareyi aşmayan ışıksız levhalar, (Alanı 1/2 metrekareyi aşan levhalar, aşan kısım üzerinden vergiye tabidir.) " denilmiştir.

AYRICA;

Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Genel Başkanı Sayın Mehmet DÖNMEZ ve İçişleri Bakanlığı E. Başkontrolörü Sayın Selahattin YÜCEL’in kaleme aldıkları, 2019 yılı Mart Ayında yapılan son mevzuat değişikliklerinin de dahil olduğu  “Belediyeleri İlgilendiren Güncel Mevzuat ile Belediyecilikle İlgili Sıkça Sorulan 300 Soru ve Cevap” kitabımızın baskısı tamamlanmış olup, siz değerli Belediyecilerimizin hizmetine sunulmuştur. 600 Sayfalık DEV ESER’in 1 Adedinin satış fiyatı kargo ve KDV dahil 200 TL’dir.

Faydalı olması temennisi ile çalışmalarınızda başarılar dileriz.