Çevre Temizlik vergisi özel öğrenci yurtlarından alınır mı. Özel yurt dernek adı altına kayıtlı

29 Ocak 2020 5- Mali Hizmetler kategorisinde Naim sordu
Özel öğrençi yurtları çevre ve temizlik vergisinden muaf mı dır.Özel öğrençi yurtdu dernek adına  kayıtlı olup 300m2 kapalı alanı mevcuttur. öğrençi sayısı 6 dır.Bu konuda terettüde düşmekteyiz.Nasıl bir yol izlemeliyiz.

29 Ocak 2020 S.YÜCEL cevapladı

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nun Mükerrer 44'ncü maddesinde ""Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabidir. Genel ve katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyeler, köyler, bunların kuracakları birlikler, darülaceze ve benzeri kuruluşlar ve üniversiteler tarafından münhasıran hizmetlerinde kullanılan binalar, Kızılay Genel Merkezi ile şubeleri ve kampları, Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtları, korumalı işyerleri ile umuma açık ibadet yerleri, karşılıklı olmak şartıyla elçilik ve konsolosluk hizmetlerinde kullanılanlarla elçilerin ikametine mahsus olan binalar, milletlerarası kuruluşlar ve bunların temsilcilikleri tarafından kullanılan binalar ile bunların müştemilatı vergiye tâbi değildir.  Verginin mükellefi, binaları kullananlardır. Mükellefiyet binanın kullanımı ile başlar....""denilmiştir.

Madde belirtilenler haricindeki yerler, Çevre Vergisine tabidir.