sorum detaydadır. cevabınız için teşekkur ederim...............................................

10 Şubat 2020 9- Diğer kategorisinde guneyyurtbelediyesi sordu
Belediyemize ait taşınmaz satışlarında yıl artışı olarak yeniden değerlendirme oranı kadar artış yaparak mı yoksa yeniden değerlendirme oranının altında bir muhammen bedel belirleme imkanımız var mı? Bu taşınmazlarda yeniden değerlendirme oranı kadar artış yapılırsa bu taşınmazları ilçe bütçesine göre satışı gerçekleştirilmeyecek olup belediyemizin maddi açıdan da belini bükmektedir. İller bankasından borçlanılarak yapıldığı için iller bankasında borcunu ödeyememektedir.

10 Şubat 2020 S.YÜCEL cevapladı

2886 sayılı DİK'nun 'Tahmin edilen bedelin tespiti' başlıklı 9'ncu maddesinde " Tahmin edilen bedel, idarelerce tespit edilir veya ettirilir. İşin özelliğine göre gerektiğinde bu bedel veya bu bedelin hesabında kullanılacak fiyatlar belediye, ticaret odası, sanayi odası, borsa gibi kuruluşlardan veya bilirkişilerden soruşturulur. Tahmin edilen bedel, bunun dayanaklarının da eklendiği bir hesap tutanağında gösterilir ve asıl evrak arasında saklanır. Bu bedel gerektiğinde ihale komisyonlarınca tahkik ettirilir. Ancak, yapım işlerinde bu işler için kanunların verdiği yetkiye dayanılarak ilgili dairelerce tespit edilmiş birim fiyatları varsa, bunlar uygulanır. " hükmüne yer verilmiş olup, yeniden değerlendirmenin bu konu ile ilgisi yoktur.