Fen işleri müdürlük Vekalet ücreti alabilir miyim?

14 Şubat 2020 6- İmar ve Fen İşleri kategorisinde Duyguozkan sordu
Sayın hocam 5/1 peyzaj mimarı kadrosunda 2011 yılından beri belediyede çalışıyorum.Ocak ayında Fen İşleri Müdürlüğüne vekaleten görevlendirildim.Fen İşleri müdürlüğü kadrosu boş ve benim dışımda dört yıllık teknik personel yok.Bu durumda vekalet ücreti alabilir miyim ?

Bir de görevim gereği mesai saatleri dışında ve haftasonlarında kar temizliği ve arazi işlerinde çalışmak zorunda kalıyorumancak herhangi bir arazi tazminatı almıyorum.fazla mesai veya arazi tazminatı alma hakkım var mıdır?varsa nasıl bir talepte bulunmalıyım ? Teşekkür ediyorum

14 Şubat 2020 S.YÜCEL cevapladı
14 Şubat 2020 S.YÜCEL düzenledi

ÖRNEK SORU-CEVAP

60 gösterim

2 gün önce 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde Hasan86 sordu

iyi günler hocam,

belediyede destek hizmetleri müdürüğüne vekaleten bakmaktayım. derece kademe olarak 5/3 üçündeyim asıl kadrom ise çevre mühendisi. 15.01.2012 tarihinde işe girdim. şuan vekaleten baktığım müdürlük kadrosunun vekalet ücretini alabilirmiyim.

2 gün önce S.YÜCEL cevapladı
2 gün önce S.YÜCEL düzenledi

657 sayılı DMK'nun 86, 175 ve 68/B-b maddelerine göre 10 yıl memuriyete tamamladığınızda vekalet ücretine hak kazanırsınız
Destek Hizmetler Müdürlüğü kadrosu 1ve 2 ise, 10 yıl; 3ve 4'ncu kadro ise 8 yıldır.

Karar Sayısı : 2006/10344 (BKK)

6- Teknik Hizmetler Sınıfına ait kadrolarda bulunan personelden; büro, atölye, ısı santralı, laboratuar, tesis (sosyal tesisler dahil), işletme, fabrika ve hizmet binaları dışında olmak şartıyla arazi, şantiye, inşaat, baraj, park, bahçe, maden, açık alanlarda kurulu tarım ve hayvancılık uygulama birimleri ve yol gibi açık çalışma mahallerinde fiilen çalışanlara (belirtilen mahallerde yapılan kontrollük hizmetleri dahil), çalışılan her gün için aşağıda gösterilen oranlarda ayrıca özel hizmet tazminatı ödenir. Faal durumdaki hizmet binalarının tadilat, bakım ve onarımı işleri açık çalışma mahalli kapsamında değerlendirilmez.

a) 1/a, b ve c sıralarında sayılanlara .............. :             3,0

b) 1/d sırası ile 2 nci sırada sayılanlara ..........:              2,0

c) 3 ve 4 üncü sıralarda sayılanlara ................:                   1,2

Bu ek özel hizmet tazminatının ödenmesinde ilgililerin kadroları esas alınır. Tazminatın kimlere ödeneceği; iş programları ve çalışma mahallerinin özellikleri dikkate alınarak, üçer aylık dönemler itibarıyla ilgili birim amirlerince belirlenir. Ödemeler görevin filen yerine getirilmesinden sonra üçer aylık dönem sonlarında yapılır.

Ancak, bu şekilde ödenecek ek özel hizmet tazminat toplamı üçer aylık dönemler itibarıyla,

a) 1/a, b ve c sıralarında sayılanlara ............... :          60

b) 1/d sırası ile 2 nci sırada sayılanlara ...........:             40