MUHTEREM HOCAM: Benim Sorum şöyle Avrupa Yozgatlılar Federasyonun davetlisi olarak Belediye Başkanının Yurt Dışına seyahati

18 Şubat 2020 9- Diğer kategorisinde MAHİR KARABULUT sordu
MUHTEREM HOCAM: Benim Sorum şöyle Avrupa Yozgatlılar Federasyonun davetlisi olarak Belediye Başkanının Yurt  Dışına seyahati için MECLİS KARARI alınması gerekirmi? (Tüm masraflar Federasyon tarafından karşılanacak)

18 Şubat 2020 S.YÜCEL cevapladı

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 'Yurt dışı ilişkileri ^' başlıklı 74'ncü maddesinde " Belediye, belediye meclisinin kararına bağlı olarak görev alanıyla ilgili konularda faaliyet gösteren uluslararası teşekkül ve organizasyonlara, kurucu üye veya üye olabilir. Belediye bu teşekkül, organizasyon ve yabancı mahallî idarelerle ortak faaliyet ve hizmet projeleri gerçekleştirebilir veya kardeş kent ilişkisi kurabilir. Birinci ve ikinci fıkra gereğince yapılacak faaliyetlerin, dış politikaya ve uluslararası anlaşmalara uygun olarak yürütülmesi ve önceden Çevre ve Şehircilik Bakanlığının izninin alınması zorunludur" hükmüne yer verilmiş olup, maddeye göre meclis kararı gerekir.