HOCAM ÇOCUK OYUN EVLERİNE VERİLECEK RUHSAT İLE İLGİLİ

25 Şubat 2020 7- Zabıta ve İtfaiye Hizmetleri kategorisinde İSMET ÇETİN sordu
HOCAM İYİ GÜNLER.VATANDAŞ EVİNİ OKUL ÖNCESİ YAŞTA OLAN ÇOCUKLAR İÇİN EBEVEYNLERİ İLE BİRLİKTE GELEREK OYUN OYNADIĞI,KARTLI VEYA JETONLU OYUN ALETLERİ BULUNAN İŞLETMECİ OLARAK BULUNAN ŞAHSIN 4 YILLIK OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİK DİPLOMASI OLDUĞU,BİR İŞYERİ AÇMAK İSTEMEKTEDİR.SÖZ KONUSU İŞYERİNE ÇOCUK OYUN EVİ RUHSATI BELEDİYEMİZ TARAFINDAN VERİLMESİNDE HERHANGİ BİR SAKINCA VARMIDIR.( KONSEPT AVMLERDE BULUNAN OYUN ALANLARI GİBİ DÜŞÜNÜLMEKTEDİR.) HOCAM EV TRİPLEX VİLLA BU İŞYERİ ZEMİN KATINDA DÜŞÜNÜLMEKTEDİR.

25 Şubat 2020 S.YÜCEL cevapladı
25 Şubat 2020 S.YÜCEL düzenledi

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nun 81'nci maddesinde ""Belediye sınırları veya mücavir alanlar içinde bir işyerinin açılması "İşyeri Açma İzni Harcına" tabidir."" denilmiş olup,

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin, 5'nci maddesinin ilgili bentlerinde  belirtilen şartları taşıyor ise,ruhsatlandırabilirsiniz