Mülkiyeti Belediyeye ait bir taşınmazın boşaltılması işlemi

14 Ekim 2016 6- İmar ve Fen İşleri kategorisinde Ali KENANOĞLU sordu
Mülkiyeti Belediyeye ait bir taşınmaz üzerinde bulunan dükkan veya başka amaçla kullanılan yer, belediye ekibi tarafından boşaltılmak istenmektedir. Bu işlem yapılırken şahsa verilecek boşaltma süresi ve işlemin hangi kanun maddesine istinaden yapılacağı hususunu sormak istiyorum. teşekkür ederim.

14 Ekim 2016 S.YÜCEL cevapladı

Mülkiyeti belediyenie ait taşınmamal kira ve sleşme karşılığı kişiye verilmiş ise, sleşme hükümlerine görere işlem yapmanız, böyle bir durum söz konusu değil ise, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 39'ncu maddesindeki "Bir kısmı veya tamamının yıkılacak derecede tehlikeli olduğu belediye veya valilik tarafından tespit edilen yapıların sahiplerine tehlike derecesine göre bunun izalesi için belediye veya valilikçe on gün içinde tebligat yapılır. Yapı sahibinin bulunmaması halinde binanın içindekilere tebligat yapılır. Onlar da bulunmazsa tebligat varakası tebliğ yerine kaim olmak üzere tehlikeli yapıya asılır ve keyfiyet muhtarla birlikte bir zabıtla tespit edilir. Tebligatı müteakip süresi içinde yapı sahibi tarafından tamir edilerek veya yıktırılarak tehlike ortadan kaldırılmazsa bu işler belediye veya valilikçe yapılır ve masrafı % 20 fazlası ile yapı sahibinden tahsil edilir. Alakalının fakruhali tevsik olunursa masraf belediye veya valilikçe bütçesinden karşılanır. Tehlike durumu o yapı ve civarının boşaltılmasını icabettiriyorsa mahkeme kararına lüzum kalmaksızın zabıta marifetiyle derhal tahliye ettirilir" yolundaki hükmü tatbik etmeniz, gerekir.