Disiplin Cezası Verimesi hakkında Sorumun detayı açıklama bölümünde verilmiştir

27 Mart 2020 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde Gündoğmuş Belediyesi sordu
Belediyemizde 4/b statüsünde kadastro teknikeri olarak çalışan sözleşmeli personele Belediye Başkan yard. tarafından kınama cezası verilmiştir. belediye başkanı varken yardımcısının kınama cezası vermesi uygunmudur. teşekkür ederim.

27 Mart 2020 S.YÜCEL cevapladı

DİSİPLİN KURULLARI VE DİSİPLİN AMİRLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Madde3/ B. BELEDİYE DİSİPLİN KURULU: 1) Büyük şehir Belediyelerinde; genel sekreter veya başkanın görevlendireceği genel sekreter yardımcılarından birinin başkanlığında; a) Hukuk müşaviri veya görevlendirilecek bir avukat, b) Personel şube müdürü, c) Kararlar şube müdürü, d) Fen işleri daire başkanlığından görevlendirilecek bir şube müdüründen kurulur. 2) Belediyelerde; belediye başkanının veya görevlendireceği yardımcısının başkanlığında encümenin atanmış üyelerinden kurulur.

5393 sayılı Belediye Kanunu

Yetki devri

Madde 42- Belediye başkanı, görev ve yetkilerinden bir kısmını uygun gördüğü takdirde, yöneticilik sıfatı bulunan belediye görevlilerine devredebilir