iyi çalışmalar hocam vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.

12 Haziran 2020 9- Diğer kategorisinde gül sordu
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğinde yapılan son değişiklikle ilgili ; galeri bölgesi olmayan ve yerleşim yeri  içerisinde olan bir yere ikinci el motorlu taşıt ticareti faaliyet konulu işyeri açma ve çalışma ruhsatı verebilir miyiz?

12 Haziran 2020 S.YÜCEL cevapladı
12 Haziran 2020 S.YÜCEL düzenledi

2464 saylı Belediye Gelirleri Kanunu'nun  81'nci maddesinde "Belediye sınırları veya mücavir alanlar içinde bir işyerinin açılması "İşyeri Açma İzni Harcına" tabidir." denilmiş olup,

İşyeri Açma ve Çalışma  Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 'İşyerlerinde aranacak genel şartlar' başlıklı 5'nci maddesinin (b) bendinde de "İşyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen işyerleri aşağıda belirtilen şartları taşımak zorundadır:

a) İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak mevzuatta öngörülen tedbirlerin alınmış olması,

b) 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamına giren gayrimenkullerin, tapu kütüğünde mesken olarak gösterilen bağımsız bölümlerinde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve benzeri eğlence ve toplantı yerleri; fırın, lokanta, pastane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri; imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi işyerlerinin açılması hususunda kat maliklerinin oy birliği ile karar alması," hükmüne yer verilmiştir.

Yönetmelik Madde. 2

t) (Ek:RG-9/6/2020-31150-C.K-2626/2 md.) İş yeri: Ticari, sınai, zirai veya mesleki bir faaliyetin ya da girişimin icrasına tahsis edilen veya bu faaliyetlerde kullanılan, kara ya da su üzerindeki açık veya kapalı alanda bulunan sabit ya da mobil yerleri, ifade eder.

Maddelere göre mümkündür.