Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Soru Cevap Platformu Sitede soru sormak için üye olmanız gerekmektedir.

SELAMÜN ALEYKÜM HOCAM ZABITA KOMİSERİ KADROSUNDAN ŞEF KADROSUNA ATANMA

242 gösterim
23 Haziran 2020 5- Mali Hizmetler kategorisinde Haşim ALTIN sordu
TİCARET MESLEK LİSESİ MUHASEBE ÜNİVERSİTE İSE KAMU YÖNETİMİ 4 YILLIK LİSANS MEZUNUYUM

1NİSAN 2020 TARİHİNDE BELEDİYE BAŞKANI BENİ MALİ HİZMETLER MÜDÜRÜ VEKİLİ OLARAK GÖREVLENDİRDİ

1 ZABITA KOMİSERLİK KADROSUNDAN GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA GİRMEDEN ŞEF KADROSUNA VEYA MALİ HİZMETLER MÜDÜR KADROSUNA ATANABİLİRMİYİM ATANAMAZSAM VEKALET ÜCRETİ ALABİLİRMİYİM.

2. VEYA VERİ HAZIRLAMA KONTROL İŞLETMENİ KADROSUNA SINAVSIZ BAŞKAN OLURU İLE KADROMU DEĞİŞTİREBİLİRMİYİM.

ZABITA KADROSUNDAN AYRILMAK İÇİN NE YAPMALIYIM SAYGILAR HOCAM

1 cevap

23 Haziran 2020 S.YÜCEL cevapladı
23 Haziran 2020 S.YÜCEL düzenledi

657 sayılı DMK'nun 'Memurların kurumlarınca görevlerinin ve yerlerinin değiştirilmesi' başlıklı 76'ncı maddesinde ""Kurumlar, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler. Memurlar istekleri ile, kurumlarında kazanılmış hak derecelerinin en çok üç derece altında aynı veya başka yerlerdeki kadrolara atanabilirler. Aşağı dereceye atananların 68 inci maddede yazılı süre kaydı aranmaksızın eski derecelerine tekrar atanmaları mümkündür. Kazanılmış hak derecelerinden aşağı derecelere atananların aylık derece ve kademeleri genel hükümlere göre tespit edilmekle beraber,atandıkları bu derecelerde geçirdikleri süreler (kesenek ve karşılık farklarının kendileri tarafından her ay T.C. Emekli Sandığına gönderilmesini kabul etmeleri şartiyle) emeklilik yönünden eski derecelerinde değerlendirilir" denilmiş olup,

Kanun'un 86'ncı maddesinde de " ": Memurların kanuni izin, geçici görev, disiplin cezası uygulaması veya görevden uzaklaştırma nedenleriyle işlerinden geçici olarak ayrılmaları halinde yerlerine kurum içinden veya diğer kurumlardan veya açıktan vekil atanabilir. 

Bir görevin memurlar eliyle vekaleten yürütülmesi halinde aylıksız vekalet asıldır. 

Ancak, ilkokul öğretmenliği (Yaz tatili hariç), tabiplik, diş tabipliği, eczacılık, köy ve beldelerdeki ebelik ve hemşirelik, mühendis ve mimarlık, veterinerlik, vaizlik, Kur’an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlığa ait boş kadrolara Maliye Bakanlığının izni (mahallî idarelerde izin şartı aranmaz) ile, açıktan vekil atanabilir. 

Aynı kurumdan ayrılmalar dolayısiyle atanan vekil memurlara vekalet görevinin 3 aydan fazla devam eden süresi için, kurum dışından veya açıktan atananlarla kurum içinden ilkokul öğretmenliğine atanan öğretmenler ile veznedarlık görevine atananlara göreve başladıkları tarihten itibaren vekalet aylığı ödenir.

Bu Kanuna tabi kurumlarda çalışan veteriner hekim veya hayvan sağlık memurları, veteriner hekim veya hayvan sağlık memuru bulunmayan belediyelerin veterinerlik veya hayvan sağlık memurluğu hizmetlerini ifa etmek üzere bu hizmetlerle ilgili kadrolara vekalet aylığı verilmek suretiyle atanabilirler. 

Yukarıda sayılan haller dışında, boş kadrolara ait görevler lüzum görüldüğü takdirde memurlara ücretsiz olarak vekaleten gördürülebilir. 

Bu Kanuna tabi kurumlarda, mali, nakdi ve ayni sorumluluğu bulunan saymanlık kadrolarının boşalması halinde bu kadrolara işe başladıkları tarihten itibaren vekalet aylığı verilmek suretiyle memurlar arasından atama yapılabilir. ( Açıktan vekil olarak atananlara, bir yılda yirmi günü geçmemek üzere çalıştıkları her ay için iki gün yıllık izin verilir. Bu iznin kullanımında, bir sonraki yıla devredilme hâli dışında Devlet memurları için öngörülen hükümler uygulanır." hükmüne yer verilmiştir.

...