iyi günler hocam cevabınız için şimdiden teşekurler ederim.

İlgili sorular

8 Temmuz 2020 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde Hasan86 sordu
iyi günler hocam

Belediyede 15.01.2012 tarihinde işe başladım. 15.09.2013 tarihinde ise sözleşmeli personellere kadro verilince kadroya geçtim. Belediyemiz insan kaynakları sözleşmeli olarak çalıştığım süreyi memuriyetteki hizmet süresinden saymamaktadır. memuriyete giriş tarihi olarak 15.09.2013 olarak kayda geçirmiş durumda. burda geçerli olması gerek tarih hangisidir.

8 Temmuz 2020 S.YÜCEL cevapladı

6495 sayılı Kanunun 9'ncu maddesinde "Bu madde hükümlerine göre memur kadrolarına atananların, söz konusu mevzuat hükümlerine göre sözleşmeli personel olarak geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir. Bunlar, atandıkları kadronun mali ve sosyal haklarına göreve başladığı tarihi takip eden ay başından itibaren hak kazanır ve önceki pozisyonlarında aldıkları mali ve sosyal haklar hakkında herhangi bir mahsuplaşma yapılmaz. Bu madde kapsamında memur kadrolarına atananların beş yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz" hükmüne yer verilmiştir..