Öncelikle iyi çalışmalar. Sorum ayrıntıdadır. şimdiden cevap için teşekkür ederim.

17 Temmuz 2020 3- Belediye Encümeni kategorisinde DİKİLİ BELEDİYESİ sordu
5393 sayılı Belediye kanununun 34. maddesinin (h) bendi "umuma açık yerlerin açılış ve kapanış saatlerini belirlemek" Denilmektedir. Bu kapsamda, umuma açık yerler tabirinden istirahat ve eğlence yerleri olan bar, pavyon, gazino, birahane,otel, internet cafe vb. yerleri mi anlamalıyız? Peki süpermarket, bakkal, büfe gibi yerler içinde iş yeri açma saati belirleme yetkisi Belediye Encümeni yetkisinde midir? Konu ile ilgili süpermarketlerin açılış kapanış saatini belirleme yetkisinin Belediye encümeni yetkisinde olmadığına yönelik içtihat kararı da bulunmaktadır. Konu ile ilgili tereddüde düştük süpermarket, bakkal, büfe vb. yerler için açılış kapanış saatini belirleyebilir miyiz?

17 Temmuz 2020 S.YÜCEL cevapladı

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 'Encümenin görev ve yetkileri ' başlıklı 34'ncü maddesinin (h)  bendinde ""Umuma açık yerlerin açılış ve kapanış saatlerini belirlemek. i) Diğer kanunlarda belediye encümenine verilen görevleri yerine getirmek." denilmiş olup, kamuya açık olan tüm iş yerlerinin açılış ve kapanış yerlerini, belirlemek; İşyeri Açma ve  Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında, belediyece verilen ruhsatlandırmalarda yetkilidir.