Huzur Hakkı ödenmesi hakkinda sorum aşağıda sunulmustur. Teşekkürler ederim

27 Ağustos 2020 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde fuday21 sordu
Belediye kanununun 22 nci maddesinin ikinci fıkrası, meclisin toplanmasında, üye tam sayısının salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde başkan, gün ve saatini tespit ederek en geç üç gün içinde toplanmak üzere meclisi tatil eder. Gelecek toplantı, üye tam sayısının dörtte birinden az olmayan üye sayısı ile yapılır. Hükmünü öngörmektedir. Toplantı yeter sayısının sağlanamaması nedeniyle yapılmayan meclis toplantısına katılan ve yoklama listesinde ismi bulunan az sayıdaki meclis üyelerine yapılmayan bu gün için huzur hakkı ödenir mi? Saygılar

27 Ağustos 2020 S.YÜCEL cevapladı
28 Ağustos 2020 S.YÜCEL düzenledi

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 'Huzur ve izin hakkı' başlıklı 32'nci maddesinde" Meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, 39 uncu madde uyarınca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödenir. Huzur hakkı ödenecek gün sayısı, 20, 24 ve 25 inci maddelerde belirtilen toplantı günü sayısından fazla olamaz ve meclis üyelerine aynı gün için birden fazla huzur hakkı ödenemez. Meclis üyeleri hastalıkları süresince izinli sayılır. Ayrıca mazeretleri durumunda, bir yıl içindeki toplantı süresinin yarısını aşmamak şartıyla istekleri üzerine meclis tarafından izin verilebilir. " denilmiş olup, bu bağlamda,gündem gereği meclis toplantısına katılan ve yoklama listesinde ismi bulunan  üyelerine  huzur hakkı ödenir.