Memur Kademe Derece İlerlemesi Hakkında Sorumuzun detayı açıklama bölümündedir?

17 Eylül 2020 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde Gündoğmuş Belediyesi sordu
28.03.2011 yılında Uzman çavuş olarak göreve başlayan bir arkadaşımız 02.01.2018 tarihinde belediye başkanlığımızda Zabıta memuru kadrosunda işe başlatılmıştır. 09.09.020 tarihli 2 yıllık yükseköğretim diplomasını ibraz ederek kademe ilerlemesi istemektedir.şu anda 6/1 indedir ne yapılması  gerekir. şimdiden teşekkür ederim.

17 Eylül 2020 S.YÜCEL cevapladı

ÖRNEK:

Merhaba  hocam, 29.09.2010 tarihinde Uzman Çavuş oldum. 04.09.2016 tarihinde Zabıta Memuru olarak geçişte yaptım.

lise Mezunu olarak şuan kademe derecem 6/3 Önlisans Muzunu oldum kademe derecen düşmesi lazım değil mi ?

askeriyeden geçtiğimiz için emsali beklemek zorunda olduğumuzu Önlisans  diplomamı verdiğimde kademe dereceden oynama yapılamayacağını söylediler. cevabınız için teşekkürler Hocam selamlar

11 saat önce S.YÜCEL cevapladı
10 saat önce S.YÜCEL düzenledi

657 sayılı DMK'nun 36'ncı maddesinin (12 –  d)  bendinde "Memuriyette iken veya memuriyetten ayrılarak (87 nci maddeye tâbi kurumlarda çalışanlar dahil) üst öğrenimi bitirenler, aynı üst öğrenimi tahsile ara vermeden başlayan ve normal süresi içinde bitirdikten sonra memuriyete giren emsallerinin ulaştıkları derece ve kademeyi aşmamak kaydıyla, bitirdikleri üst öğrenimin giriş derece ve kademesine memuriyette geçirdikleri başarılı hizmet sürelerinin tamamı her yıl bir kademe, her üç yıl bir derece hesabıyla ilave edilmek suretiyle bulunacak derece ve kademeye yükseltilirler"denilmiş olup, lisans mezunu 10/2 kadro/dereceden göreve başlayacağına göre, 10/2  dereceden, hizmet sürenizi düştüğünüzde, kadro/derecenizi bulursunuz.

(ÖRNEĞİN; 5 yıllık hizmetiniz var ise; 10/2- 5= 5/2' yi geçemez)