Sayın hocam sorum detayda şimdiden teşekkür ederim hocam

24 Eylül 2020 5- Mali Hizmetler kategorisinde FATİHKAL sordu
24 Eylül 2020 FATİHKAL düzenledi
hocam  2020 yılı kurumumuzun genel bütçesi  gider olarak 900.000.000,00 tl olarak belirlendi    pandemiden dolayı bu bütçeyi gerçekleştirmemiz mümkün degil yeni bir meclis kararı ile kesinleşmiş olan bütçeyi örnegin 700.000.000,00 tl çekmemiz mümkünmüdür.

24 Eylül 2020 S.YÜCEL cevapladı

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 'Bütçenin hazırlanması ve kabulü'  başlıklı 62'nci maddesinde "Belediye başkanı tarafından hazırlanan bütçe tasarısı eylül ayının birinci gününden önce encümene sunulur ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belediye bütçe tahminlerini konsolide eder ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu uyarınca merkezi yönetim bütçe tasarısına eklenmek üzere eylül ayı sonuna kadar Maliye Bakanlığına bildirir. Encümen, bütçeyi inceleyerek görüşüyle birlikte kasım ayının birinci gününden önce belediye meclisine sunar.

Meclis bütçe tasarısını yılbaşından önce, aynen veya değiştirerek kabul eder. Ancak, meclis bütçe denkliğini bozacak biçimde gider artırıcı ve gelir azaltıcı değişiklikler yapamaz. Kabul edilen bütçe, malî yılbaşından itibaren yürürlüğe girer" hükmüne yer verilmiştir.