Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Soru Cevap Platformu Sitede soru sormak için üye olmanız gerekmektedir.

Sorum detaydadır. Cevabınız için teşekkür ederim.......................

156 gösterim
6 Ekim 2020 7- Zabıta ve İtfaiye Hizmetleri kategorisinde guneyyurtbelediyesi sordu
MERHABA HOCAM. SIHHİ MÜESSESE (Balık Havuzu ve Balık Pişirme Yeri) LOKANTA İŞYERİ AÇMA RUHSATLI OLAN YERDE, BALIK YEMEYE GELEN MÜŞTERİLER İÇKİ GETİRMİŞLER İÇERKEN JANDARMA YAKALAMIŞ. TUTANAK TUTMUŞ TUTANAĞI İŞLEM YAPILMAK ÜZERE BELEDİYEMİZE GÖNDERMİŞ. BİZ ZABITA OLARAK İŞYERİ SAHİBİNE HANGİ KANUN VE MADDESİNDEN CEZAİ İŞLEM UYGULAYABİLİRİZ. 1608 SAYILI KANUN 1. MADDESİNDENMİ, YOKSA 2559 SAYILI POLİS VAZİFE VE SELAHİYAT KANUNUN 6/d MADDESİNDENMİ İŞLEM YAPMALIYIZ.

1 cevap

6 Ekim 2020 S.YÜCEL cevapladı

"BALIK YEMEYE GELEN MÜŞTERİLER İÇKİ GETİRMİŞLER İÇERKEN JANDARMA YAKALAMIŞ. TUTANAK TUTMUŞ TUTANAĞI İŞLEM YAPILMAK ÜZERE BELEDİYEMİZE GÖNDERMİŞ"

1608 sayılı Kanun'un 1'nci maddesinde belirtilen "Belediye meclis ve encümenlerinin kendilerine kanun, nizam ve talimatnamelerin verdiği vazife ve salahiyet dairesinde ittihaz ettikleri kararlara muhalif hareket edenlerle belediye kanun ve nizam ve talimatnamelerinin men veya emrettiği fiilleri işleyenlere veya yapmayanlara belediye encümenince Kabahatler Kanununun 32 nci maddesi hükmüne göre idarî para cezası ve yasaklanan faaliyetin menine karar verilir. Bu kararda ilgili kişiye bir süre de verilebilir. Belediye encümeni kararında belli bir fiilin muayyen bir süre zarfında yapılmasını da emredebilir. Emredilen fiilin ilgili kişi tarafından yapılmaması hâlinde, masrafları yüzde yirmi zammı ile birlikte tahsil edilmek üzere belediye tarafından yerine getirilir. Bu madde hükümleri ilgili kanunda ayrıca hüküm bulunmayan hâllerde uygulanır." yolundaki , maddenin uygulanması gerekir. (İşleticiye)

İşletici içki satmıyor ve ruhsatında yok  ise)

...