Birleştirilemez görevler hakkında "Ön Mali Kontol ve Gerçekleştirme görevlisi" aynı kişi olabilirmi?

1,178 gösterim
31 Ekim 2016 5- Mali Hizmetler kategorisinde ilhan299 sordu
2 Kasım 2016 ilhan299 düzenledi

Belediyede sözleşmeli personel olarak başladıktan sonra ilk olarak Gerçekleştirme Görevlisi olarak görevlendirildim. Sonrasında ise Ön Mali Kontrol görevi verildi.

Bu nedenle yapılan her işlemde düzenlenen evraklara hem düzenleyen hem kontrol eden olarak iki imza atıyorum.

Fiili olarak Ön Mali Kontrol görevi yapıyorum, gerçekleştirme görevlisi olarak bir işlem yapmıyorum. sadece imza atıyorum,

Yaptığım bu işlem "Mali hizmetler biriminde ön mali kontrol görevini yürütenler mali işlem sürecinde görev alamazlar." hükmüne aykırı mıdır?

Aykırı ise ne yapmalıyım ve geçmişe dönük sorumluluk reddi yapabilir miyim?

Saygılarımla.

2 Kasım 2016 S.YÜCEL cevapladı

5018 sayılı KMYKK'nun 60'ncı maddesinde "....Harcama yetkilisi ile muhasebe yetkilisi görevi aynı kişide birleşemez. Malî hizmetler biriminde ön malî kontrol görevini yürütenler malî işlem sürecinde görev alamazlar." denildiğinden, bundan böyle,Gerçekleştirme Görevliliği yetkinizi bırakmanız gerekir.