Belediye şirketine ait araçların belediyeye hibe edilmesi

16 Aralık 2020 9- Diğer kategorisinde cntg77 sordu
Belediye şirketine (%100) ait araçların belediyeye hibe edilmesinde izlenecek yol üçüncü bir kişinin hibe etmesi ile aynı mıdır? Farklı bir durum var mıdır?

16 Aralık 2020 S.YÜCEL cevapladı

TAŞIT KANUNU

. Madde 10 –  Genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler ve döner sermayelerin yıl içinde her ne şekilde olursa olsun edinebilecekleri taşıtların cinsi, adedi, hangi hizmette kullanılacağı ve kaynağı yılı bütçe kanunlarına bağlı (T) işaretli cetvelde gösterilir. Yukarıda sayılanlar dışında kalan kurum ve kuruluşlar tarafından bu Kanun gereğince taşıt edinilebilmesi, edinilecek taşıtın cinsi, adedi, hangi hizmette kullanılacağı ve kaynağı gösterilmek suretiyle önceden alınmış Cumhurbaşkanı kararına bağlıdır.

Ancak, il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile mahallî idare birlikleri kendi meclislerinin kararı ile taşıt edinirler. ..." denilmiştir

Ayrıca, 4916 sayılı Kanun

Madde 37 - Katma bütçeli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait, hizmet dışı kaldığından kullanılmayan veya ihtiyaç fazlası olan iş makinesi, makine ve teçhizat, demirbaş, araç, gereç ve malzemeleri belediyelere, il özel idarelerine, tarımsal kalkınma kooperatiflerine, sulama kooperatiflerine, sulama birliklerine ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına karşılıklı anlaşma suretiyle satmaya, kiralamaya, satış ve kira bedellerini taksitlendirmeye ilgili kurumlar yetkilidir

.

Soru "üçüncü bir kişinin hibe etmesi ile aynı mıdır? Farklı bir durum var mıdır?

Cevap :Meclis kararını müteakip, aynıdır