belediye sosyal tesisini 20 yıl süre kiralama yöntemi?

29 Aralık 2020 9- Diğer kategorisinde Atilla YILDIZ sordu
iyi günler. Belediye Başkanlığına ait Sosyal tesisi 20 yıl kiralamayı düşünüyoruz. hangi yöntemi izlememiz gerekiyor.?

29 Aralık 2020 S.YÜCEL cevapladı
29 Aralık 2020 S.YÜCEL düzenledi

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 'Gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmeleri' başlıklı 67'nci maddesinde " Belediyede belediye meclisinin, belediyeye bağlı kuruluşlarda yetkili organın kararı ile park, bahçe, sera, refüj, kaldırım ve havuz bakımı ve tamiri; araç kiralama, kontrollük, temizlik, güvenlik ve yemek hizmetleri; makine-teçhizat bakım ve onarım işleri; bilgisayar sistem ve santralleri ile elektronik bilgi erişim hizmetleri; sağlıkla ilgili destek hizmetleri; fuar, panayır ve sergi hizmetleri; baraj, arıtma ve katı atık tesislerine ilişkin hizmetler; kanal bakım ve temizleme, alt yapı ve asfalt yapım ve onarımı, trafik sinyalizasyon ve aydınlatma bakımı, sayaç okuma ve sayaç sökme-takma işleri ile ilgili hizmetler; toplu ulaşım ve taşıma hizmetleri; sosyal tesislerin işletilmesi ile ilgili işler, süresi ilk mahallî idareler genel seçimlerini izleyen altıncı ayın sonunu geçmemek üzere ihale yoluyla üçüncü şahıslara gördürülebilir""" hükmüne yer verilmiştir.

5 yıl 6 ay.
 AYRICA, 5393 sayılı Kanunun 18/e ve 2886 sayılı Kanunun 64.maddeleri hükümlerine bakınız.