ADLİ MERCİLERE TAŞINAN SUÇLA İLGİLİ DAİM İŞÇİ HAKKINDA İDARİ İŞLEM YAPILMASI ZORUNLUMUDUR

11 Şubat 2021 9- Diğer kategorisinde toranaga sordu
Sayın hocam önceki sorumun devamı olarak konu hakkında tekrar bilginize ihtiyacımız var. Sorumda da belirtildiği üzere, hırsızlık suçu nedeniyle hakkında adlı mercilere suç duyurusunda bulunulan ilgili daimi işçi hakkında kurumumuzun idari bir yaptırım kararı alması mevzuat açısından zorunlu mudur? İlgili personel hakkında herhangi bir idari işlem ve idari yaptırım kararı alınmaması durumunda idaremizin herhangi bir yasal sorumluluğu bulunmakta mıdır? Şu aşamada idaremizce işçinin iş akdine son verilmek istenmemektedir. Mahkeme sonucuna göre idari işlem tesis edilmesi düşünülmekte olup, konu hakkında değerli bilgileriniz rica ederiz.

11 Şubat 2021 C.Özyardımcı cevapladı
Değerli okuyucumuz size 4857 sayılı İş Kanunu'nun 25 inci maddesini uygulamanız gerektiğini ifade ettim. Bunun daha ne açılımı olabilir ki. Kadrolu işçi dediğiniz kişi hırsızlık yapmış ve suçüstü yakalanarak adli işlemlere başlandığını yazmışsınız. Daha ne bekliyorsunuz. Elbette idari işlemle idare olarak sizde iş akdini feshederek işine derhal son vermeniz gerekmektedir. Bunun ne prosedürünü soruyorsunuz sizi anlayamıyorum. İş Kanunu ve Toplu İş Sözleşmesi hükümlerine uyunuz demedim mi. Kolay gellsin.