Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcıları şehir dışında bulundukları zaman

16 Şubat 2021 5- Mali Hizmetler kategorisinde ayhan haliloğlu sordu
Belediye Başkanı ve Belediye Başkan yardımcıları görevli olarak şehir dışına çıktıkları zaman işlerin takip edilmesi için bulunduğu yerde araç kiralaya bilirler mi ödedikleri kira bedelini yollukları ile beraber ödenir mi,

Zaman aşımına uğrayan ödemeler için Encümen kararı veya Meclis kararı gereklimidir.

17 Şubat 2021 C.Özyardımcı cevapladı
Değerli okuyucumuz,

Belediye başkan ve yardımcıları yolluklarını 6245 sayılı Harcırah Kanununda belirtilen esas ve usuller dahilinde almaktadırlar. Her yıl Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa ekli (H) cetvelinde kime ne kadar harcırah ödenebileceği belirlenmiştir. Mevzuatımızda görevlilerin şehir dışına çıktıklarında belediye işlerinin takip edilmesi için bulunduğu yerde araç  kiralanması yada kiralanan araç bedellerinin ödenebileceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır.

Zaman aşımına uğratılan belediye alacakları sorumluları adına kamu zararı olarak kayıt altına alınarak kendilerinden yasal faizi ile birlikte tahsil edilir.  Belediye meclisi yada encümen kararı alınmasına gerek bulunmamaktadır.

Kolay gelsin.