hocam kolaylıklar diliyorum Belediye Başkanlığımız hizmetinde kullanılmak üzere 1 adet binek oto almayı düşünmekteyiz söz konusu araç alımını nasıl yapabiliriz?.

9 Mart 2021 6- İmar ve Fen İşleri kategorisinde NURALİ ÇELEBİ sordu
Hocam kolaylıklar diliyorum Belediye Başkanlığımız iş ve işlemlerini yürütmek üzere 1 adet binek otomobil almayı düşünmekteyiz söz konusu araç alımını nasıl yapabiliriz?. Kurumların satın alacakları taşıtların azami satın alma bedellerini gösterir cetvel ( T Cetveli) limitlerine  istinaden söz konusu alıma tabi olup olmadığımızı ayrıca alımı hangi yöntemle yapmamız daha uygun olacaktır. şöyle ki DMO'dan alım yapmamız zorunlu mu?. acil yapmamız gereken bu alımı Pazarlık usulü yapmamız doğru olur mu?. Hocam cevabınızdan ötürü çok teşekkür ediyorum kolaylıklar diliyorum.

9 Mart 2021 C.Özyardımcı cevapladı
Değerli okuyucumuz,

237 sayılı Taşıt Kanunu uyarınca belediyenizce alınması düşünülen binek arac için öncelikle belediyeniz meclisince karar alınması gerekmektedir. Taşıtların hangi bedelle alınabileceğine ilişkin parasal limitler Merkezi İdare Bütçe Kanunu'nun ekindeki (T) cetvelinde belirtilmiştir. Bu fiyatların üstünde taşıt alınması mümkün değildir.

Taşıt alımlarının DMO'den alınması zorunludur. DMO dan yazılı talebinize karşılık temin edilemeyeceğinin yazılı olarak idarenize bildirilmesi durumunda 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine uygun olarak piyasadan satın alınabileceği düşünülmektedir.

Kolay gelsin.