Merhaba Hocam vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim sorum ektedir.

10 Mart 2021 8- İhale kategorisinde salıcı sordu

Merhaba,

Belediyemiz 2014 yılında Ges kurmak İçin izin almış fakat yapmak İçin bu güne kader kredi alamamıştır,  şimdi aldığı borçlanma izni ile yaklaşık maliyet 4,5 milyon olan Ges işini ihale etmek istemekte şöyle bir sorun ile karşı karşıya ;

1-Bu hakkın kaybolmaması İçin 21 b modelini uygun mu ?

12 Mart 2021 C.Özyardımcı cevapladı
Değerli okuyucumuz,

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun Temel İlkeler başlıklı 5 inci maddesine göre ihalelerde açık teklif usulü ya da belli istekliler arasında ihale usulünün zorunlu olduğu açıklanmıştır. Kanunda gösterilen hallerde diğer usullerin de uygulanabileceği açıklanmış bulunmaktadır.

Sebep sonuç ilişkilerinden hareketle bizim şu veya bu usulle ihale yapmanızın doğru olup olmayacağı şeklinde yönlendirme yapmamız etik kural ve prensiplerimize aykırılık teşkil eder. Mevzuat hükümlerine uygun işlem yapılması tavsiyeye değer görülmüştür.

Kolay gelsin.