Cevabınız için şimdiden teşekkürler hocam sorum detaydadır.

7 Haziran 2021 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde BÜŞRA22 sordu
Sayın hocam, Sözleşmeli personel yeşil pasaport alabiliyor mu?

8 Haziran 2021 C.Özyardımcı cevapladı
Değerli okuyucumuz,

5682 sayılı Pasaport Kanunu’nun Hususi Pasaportlar başlıklı 14 üncü maddesine göre, birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T . C . Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle Sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlileri , vakıf yükseköğretim kurumlarında görev yapanlardan en az 15 yıl mesleki kıdemi olan öğretim üyeleri ile birinci derece kadro ile emekliliğe hak kazanmış olan belediye başkanlarına; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilmektedir. Bu durumda ancak, birinci ikinci yada üçüncü derece memur kadrosu karşılık gösterilmek suretiyle T.C. Emekli Sandığı ile ilişkilendirilen belediyeniz sözleşmeli personelin yeşil pasaport diye nitelendirdiğiniz hususi damgalı pasaport alabileceği daha üst derece örneğin dört, beş ve yukarısı derece memuriyetler karşılık gösterilmek suretiyle istihdam ettirilen sözleşmeli personellerin ise hususi pasaport alamayacağı düşünülmektedir.