Kaymakamlık tarafından görevlendirilen Belediyede Şehir Plancısı olarak çalışan kişi 3091 uygulması için rapor hazırlayabilir mi?

17 Haziran 2021 6- İmar ve Fen İşleri kategorisinde Atilla YILDIZ sordu
Hocam vatandaş meraya tecavüz etmiş. Kaymakamlığa 3091 uygulanması için müracaatta bulunulmuş. İlçemizde kadastro birimi olmadığından Kaymakam ilçe belediyesinde çalışan şehir plancısını tecavüz olup olmadığını tespit etmek için ve teknik rapor hazırlanması için görevlendirebilir mi?

20 Haziran 2021 C.Özyardımcı cevapladı
Değerli okuyucumuz,

Daha önceki cevabımıza ekleyecek bir husus bulunmamaktadır.

Bununla birlikte belirtmek gerekirse, belediyelerin hangi statüde olursa olsun kamusal görevlerin yerine getirilmesinde personel görevlendirilmesi belediyenin en büyük amiri olan belediye başkanının takdirindedir.. Belediye personeli amirlerin kendilerine mevzuata aykırı olmayacak şekilde verdikleri görev ve hizmetleri yerine getirmek durumundadır.  Buraya neden bu kadar takıldığınız merak konusudur. Soruyu sorana kadar ihmal ve savsaklamaya mahal verilmeksizin  bu görevi yerine getirmek suretiyle kaymakamlıkça sizden istenilen teknik raporu oluşturup ilgili makama sunmanız gerektiğini tavsiyeye değer görüyoruz..