Merhaba hocam sorum ektedir şimdiden teşekkürler..

25 Haziran 2021 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde BÜŞRA22 sordu
Merhaba hocam, belediyemizde bir memur hayat sigortası ödemekte ve ödediği belgeyi her ay  kuruma ibraz etmektedir. Bu durumda bu kişi gelir vergisi indiriminden yararlanabilir mi? Gelir vergisi indiriminden yararlanmalar hala devam etmekte midir?

26 Haziran 2021 C.Özyardımcı cevapladı

Değerli abonemiz,

Vergi mevzuatı sıkça değişmekte ve takibinde soru cevap platformu sorumluları olarak bizler dahi uygulamada bir hayli güçlükler yaşamaktayız.

Hesap verme sorumluluğu çerçevesinde Özellikle mali bir sorumluluğa muhatap olmamanız  hukuki ve mali bir sorun yaşamamanız bakımından hayat sigortası yaptırmak suretiyle prim yatıran belediyeniz memurunun prim giderleri harcamalarının gelir vergisi indiriminden ne miktarda yararlanabileceğinin bağlı bulunduğunuz vergi dairesinden sorularak alacağınız cevap doğrultusunda işlem yürütmeniz hem memurun hem de idarenin menfaatine  olacağı düşünülmektedir.