Kamulaştırma hakkında Sorumun detayı açıklama kısmındadır.

16 Temmuz 2021 6- İmar ve Fen İşleri kategorisinde Gündoğmuş Belediyesi sordu
Sayın hocam belediyemiz tarafından 2942 sayılı kanun hükümlerine göre kamu yararına kamulaştırma yapılacaktır. ancak yer sahibini ilçeye uzak olması nedeni ile kamulaştırma işlemlerini yürütmek üzere Belediyemizde çalışan bir personele vekalet verilecektir. Kamulaştırma yapacak kurumda çalışan personele yer sahibi işlemlerin takibi için vekalet verebilirmi.

22 Temmuz 2021 C.Özyardımcı cevapladı
Değerli abonemiz,

2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu uygulamasında belediyeniz alıcı konumundadır. Kamulaştırmayı yapacak olan belediyeniz personelinin kamulaştırma iş ve işlemlerinde kendisine belediyeyi temsilen herhangi bir görev-yetki ve sorumluluk verilmemesi durumunda satıcının kendisine vekalet vermesine yasal bir engel bulunmadığı düşünülmekte ise de olası olumsuz görüş ve düşüncelerin önüne geçilmesi bakımından, satıcının belediyeniz dışında kamu/özel kurum/kuruluşunda çalışan bir kişiye vekalet vermesinin daha uygun olacağı değerlendirilmektedir.