beton santrallerinin sanayi bölgesi de açılması mecburimidir

16 Temmuz 2021 7- Zabıta ve İtfaiye Hizmetleri kategorisinde Semih sordu

22 Temmuz 2021 C.Özyardımcı cevapladı
Değerli abonemiz,

Belediyeniz tarafından, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğindeki şartlara uygun olarak  anılan yere beton santrali faaliyetleri için İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı vermiş olduğunuz kabul edilirse, Ruhsatın İşletme için kazanılmış bir hak olarak kabul edilmesi gerekmektedir.

Yapılan denetim sonucunda anılan işyerinin sanayi bölgesinde olması gerektiğine dair Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün görüş bildirmesinden sonra ise, Yönetmeliğin 13, 22 ve 23’ üncü madde hükümleri uyarınca verilecek süre sonuna kadar aykırılıkların giderilmemesi durumunda işletmenin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının iptal edilebileceği, ancak her iki tarafın (Belediye-İşletme) mağduriyet yaşamaması ve hukuki sorunların önüne geçilebilmesi bakımından konunun bir kere de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünden uygulamaya esas görüş alındıktan sonra Bakanlıkça verilecek görüş doğrultusunda işlem yapılmasının uygun olacağı düşünülmektedir.