Belediye Meclis Kararları- Belediye Meclisinde her konuşulan konu için karar yazılmalı mıdır?

3 Ağustos 2021 2- Belediye Meclisi kategorisinde Hacı KONAK sordu
Malatya Doğanşehir Belediyesi Yazı İşleri Müdür Hacı KONAK

Sayın Hocam öncelikle hayırlı günler hayırlı işler. Sorum Şu

Belediye Meclis toplantılarında  toplantı tutanağına yazılan her  konu için bir karar yazılmalı mıdır.  Örneğin Meclis Yoklama tutanağı, veya  Mecliste İhtisas komisyonlarına havale edilen  bir konu için  karar yazılıp karar numarası  almalı mı. Mesela  Bir önceki birleşim tutanaklarının meclis üyelerine dağıtılması ve oylanması, Bir önceki toplantıda alınan karaların bir sonraki toplantıda meclis üyelerine dağıtılması gibi konularda  Meclis Kararı yazılarak  bir karar numarası almalı mıdır.  Yoksa,  Bir sonuç doğuran, bir işlem tesis edilmesi gereken konu için mi karar yazılmalı.  Ben Şimdiye kadar  Mesela  İhtisas komisyonlarına havale edilen konuları  Meclis toplantı tutanağına yazıyorum ama bir karar yazmıyordum.  Bu konuda  bizleri aydınlatır mısınız ?Teşekkür

4 Ağustos 2021 C.Özyardımcı cevapladı
Değerli abonemiz,

Meclis yoklama tutanaklarının yada mecliste ihtisas komisyonlarına havale edilen konular için alınan kararlar nihai nitelikli kararlar olmadığı dolayısıyla tutanaklarla yetinilmesi gerektiği sonuç doğuran ve bir işlem tesisini gerektiren konular için alınan kararların ise meclis kararı niteliği taşıdığı dolayısıyla meclis toplantı tutanağı için ayrıca bir meclis kararı yazılmaması uygulamanız yerindedir. İlave edecek bir husus bulunmamaktadır. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.