31 Ağustos 2021 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde Emin sordu
31 Ağustos 2021 Emin düzenledi

Sayın Hocam, Teknik hizmetler kadrosunda ilk defa memur olacak birinin özel sektörde çalıştığı sürelerin değerlendirilmesi hakkında Teknik hizmetler sınıfına girenlerden memurluğa girmeden önce yurt içinde veya yurt dışında mesleklerini serbest olarak veya resmi veya özel müesseselerde ifa edenlerle memuriyetten ayrıldıktan sonra bu işlerde çalışarak yeniden memuriyete girmek isteyenlerin teknik hizmetlerde geçen süresinden bu kanun ve bu kanunun 87 nci maddesinde sözü edilen kurumlarda geçen sürenin tamamı ve geri kalan sürenin 3/4 ü toplamı memuriyette geçmiş sayılarak bu süreler her yılı bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir. denilmektedir.

Soru1) Özelde çalışma süreleri değerlendirilirken mesleğini yapma mecburiyeti var mı?Örnek: Elektrik Teknikeri bir personel özelde muhasebeci olarak çalıştığı görülmekte.Bu durumda özel sektörde çalışma süresinin 3/4 mü değerlendirilir?

Soru 2) Meslek kodları 2018 yılında zorunlu olmakla beraber daha önce çalışma sürelerinde meslek kodları bulunmamaktaydı. bu gibi durumda nasıl bir değerlendirme yapılmalıdır?Özelde çalışılan firmadan teknik hizmetler kadrosunda bulunduğu mesleği yaptığına dair bir yazı alınması suretiyle (falanca kimlik numaralı işçi elektrik teknikeri olarak firmamızda çalışmıştır.) bu işlem yapılabilir mi?O zaman 3/4 ü değerlendirilir mi?

Teşekkürler

2 Eylül 2021 C.Özyardımcı cevapladı
2 Eylül 2021 Emin seçti

En İyi Cevap
Değerli abonemiz,

Adı geçen kişinin belediyenizde teknik hizmetler sınıfında bir göreve atanması durumunda daha önceden diğer kurum ve kuruluşlarda geçirdiği hizmetlerin 3/4 ünün memuriyet süresine ekleneceği ve memuriyeti esnasında her bir yıl için sir kademe her üç yıl için bir derece ilerletilebileceği görüşündeyiz.. Özel sektördeki çalışmasının çalıştığı firmadan hizmet çizelgesi ya da SGK dökümünden öğrenilebileceği ve buna göre intibak yapılabileceği değerlendirilmektedir.