Sorum detaydadır. Cevabınız için teşekkur ederim......

15 Eylül 2021 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde guneyyurtbelediyesi sordu
MERHABA HOCAM.

LİSE MEZUNU OLARAK 10.12.2002 YILINDA 11/1 DERECE KADEMEDEN ASKERİYEDE UZMAN ÇAVUŞ OLARAK GÖREVE BAŞLADIM.

31.12.2011 YILINDA 6/1 DERECE KADEMEDEN İSTİFA ETTİM. 1 AY SONRA,

01.02.2012 YILINDA 6/1 DERECE KADEMEDEN BELEDİYEDE BELEDİYE TRAFİK MEMURU OLARAK GÖREVE BAŞLADIM.

ŞU AN İTİBARİYLE 3/1 DERECE KADEMEDEYİM.

06.09.2021 TARİHİ İTİBARİYLE AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ TARIM BÖLÜMÜNDEN 2 YILLIK MEZUN OLDUM. DİPLOMAYI ALDIM.

BUNA GÖRE DERECE KADEMEM KAÇ OLMALIDIR. TEŞEKKUR EDERİM.

16 Eylül 2021 C.Özyardımcı cevapladı
Değerli abonemiz,

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36 ncı maddesinde memurların sınıflandırılmasına ilişkin hükümlere yer verilmiştir. Aynı maddenin ortak hükümler başlığı altında ise Sınıfların öğrenim durumlarına göre giriş ve yükselebilecekleri derece ve kademeleri tablo halinde gösterilmiş bulunmaktadır. Aynı Kanunun 37 nci maddesinde yükselinebilecek derecenin üstünde bir dereceye yükselme şartları belirtilmiş olup 64 üncü  maddesinde kademe ilerlemesine ilişkin hususlara 68 inci maddesinde derece yükselebilmesi için aranan şartlara  ilişkin hususlara yer verilmiştir.

Soru-cevap platformumuzda memurların derece kademe intibak maaş ve ücret hesaplama ve benzeri işlemleri yapılmamaktadır. Kaldı ki sorunuza verilen cevapların bir bağlayıcılığı bulunmamakta olup sadece yol gösterme amaçlıdır. Özlük dosyası üzerinden sizin değerleme yapmanızın uygun olacağı düşünülmektedir. Kolay gelsin.