SÖZLEŞMELİ MEMUR ÇALIŞTIRMA İLE İLGİLİ SORUM EKTEDİR ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM..

16 Eylül 2021 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde BÜŞRA22 sordu
Belediyelerde sözleşmeli sosyolog çalıştırma şartları nelerdir? Bilgisayar işletmeni sertifikası diploma ile beraber  istenmekte midir? Alınan sertifika meb onaylı mı istenmektedir. Yoksa özel kurumlardan alınan sertifikalarda geçerli midir?

16 Eylül 2021 C.Özyardımcı cevapladı
Değerli abonemiz,

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49 uncu maddesine göre, Belediye ve bağlı kuruluşlarında, norm kadroya uygun olarak çevre, sağlık, veterinerlik, teknik, hukuk, ekonomi, bilişim ve iletişim, plânlama, araştırma ve geliştirme, eğitim ve danışmanlık alanlarında avukat, mimar, mühendis, şehir ve bölge plâncısı, çözümleyici ve programcı, tabip, uzman tabip, ebe, hemşire, veteriner, kimyager, teknisyen ve tekniker gibi uzman ve teknik personel yıllık sözleşme ile çalıştırılabilir. Sözleşmeli personel eliyle yürütülen hizmetlere ilişkin boş kadrolara ayrıca atama yapılamaz. Bu personelin, yürütecekleri hizmetler için ihdas edilmiş kadro unvanının gerektirdiği nitelikleri taşımaları şarttır.

Madde hükmünden anlaşıldığı gibi sosyolog olarak sözleşmeli personel çalıştırmak istediğiniz durumda sosyolog belediyenizde Teknik Hizmetler Sınıfında boş bir sosyolog kadronun bulunması ve almak isteğinde bulunduğunuz kişinin kadro unvanının gerektirdiği nitelikleri taşımasının şart olduğu açıktır. Bilgisayar işletmeni sertifikası olan bir kişinin bu alanda çalıştırılamayacağı ancak belediyenizde sosyolog unvanlı boş kadro bulunması ve Sosyolog mesleğini icra edebileceğine dair  özel ya da tüzel olabilir MEB Onaylı sertifikaya sahip bir kimsenin sözleşmeli personel olarak çalıştırılabileceği görüşündeyiz.