2 YILDIR MALİ HİZMETLER MÜDÜRÜ VEKALETEN GÖREV YAPIYORUM

30 Eylül 2021 5- Mali Hizmetler kategorisinde Haşim ALTIN sordu

2 Ekim 2021 C.Özyardımcı cevapladı
Değerli abonemiz,

Esaslarına Dair Yönetmelik’in 7 nci maddesine göre Müdür ve şube müdürü kadrosuna atanabilmek için;

1) Fakülte veya en az dört yıllık yüksekokul mezunu olmak,

2) Son müracaat tarihi itibarıyla, koruma ve güvenlik görevlisi amiri, şef, koruma ve güvenlik şefi, bando şefi, hukuk müşaviri, çözümleyici, uzman, sivil savunma uzmanı, ayniyat saymanı, muhasebeci, kontrol memuru ile eğitmen kadrolarında veya en az önlisans düzeyinde öğrenim gerektiren unvan değişikliğine tabi kadrolarda en az iki yıl ya da 5 inci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendinde sayılan görevlerde veya ortaöğrenim düzeyinde öğrenim gerektiren unvan değişikliğine tabi kadrolarda en az altı yıl çalışmış olmak,

Şartı aranmaktadır.

Bu durumda, 1 ve 2 nci derece müdürlüğe atanabilmek için fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olunması ile birlikte yukarıda belirtilen kadrolara karşılık gelen sürelerin geçirilmesi ile birlikte toplamda 10 yıllık memuriyetinin bulunması, 3 ve 4 üncü derece kadrolu müdürlüğe atanabilmek için fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olunması ile birlikte toplamda 8 yıllık memuriyetinin bulunması gerekmektedir.

657 sayılı DMK’nun 68/B ve Belediye Ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik’in 7 nci maddesi uyarınca VHKİ kodrosunda 6 yıllık hizmetinizle birlikte toplamda 10 yıllık hizmetinizin bulunması halinde 1 ve 2 nci dereceli müdürlük sınavına,  8 yıllık hizmetinizin bulunması halinde ise 3 ve 4 üncü derecelik Müdürlük için Görevde Yükselme Sınavına katılabileceğiniz düşünülmektedir.