HOCAM KOLAY GELSİN. SORUM DETAYDADIR. CEVABI İÇİN TEŞEKKÜR EDER SAYGILAR SUNARIM.

28 Aralık 2021 5- Mali Hizmetler kategorisinde ÖZSUNAR sordu
BELEDİYEMİZİN BAĞIŞ YOLUYLA EDİNDİĞİ BİR ŞİRKETİ BULUNMAKTADIR. BU ŞİRKETTEN BELEDİYEMİZE KUM, ÇİMENTO, DEMİR,  (VB.) ALIM YAPILMAKTA OLUP; VE BU ŞİRKETTE PERSONEL ÇALIŞTIRILMAKTADIR. BU ŞİRKETİN SGK YA BORCU BULUNMAKTADIR. BU ŞİRKET TARAFINDAN BELEDİYEMİZE KESİLEN FATURALARIN ÖDEMESİ YAPILACAĞI ZAMAN MALİYE VE SGK DAN BORCU YOKTUR YAZISI İSTENİLMESİ ZORUNLUMUDUR.

BU ŞİRKETİN MALİYE BORCU YOKTUR.

SGK BORCU VARDIR.

BELEDİYEMİZ TARAFINDAN BAHSİ GEÇEN ŞİRKETE SGK BORCU OLMASINA RAĞMEN ÖDEME YAPILMASI SAKINCALIMIDIR? ARZ EDERİM.

28 Aralık 2021 C.Özyardımcı cevapladı
Değerli abonemiz,

SGK ve Kamu İhale mevzuatı  gereğince ihaleli işlerde SGK Prim Borcu ve Vergi Borcu Sorgulamasının yapılması gerekmektedir. Şirketin SGK Prim Borcu ve Vergi Borcu sorgulaması yapılmaksızın yapılacak ihale öncesi ve sonrası işlemlerinden idare görevlilerinin başka bir deyişle ilgililerin sorumlu tutulacağı görüşündeyiz. Bu durumda prim/ vergi borcu bulunması halinde hakedişlerinden anılan borçlara mahsuben kesilerek ilgili kurumlara yatırılması  kalan miktarın ise haksahibine (şirkete) ödenebileceği değerlendirilmektedir.