cevabınız için şimdiden teşekur ederim. iyi çalışmalar hocam

6 Ocak 2022 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde Hasan86 sordu
iyi günler hocam belediyede çevre mühendisliği kadrosundaydım. şimdi su ve kanalizasyon müdürlüğüne görevde yükselme ve ünvan değişikliği ile atandım. mühendisken sahip olduğum ek gösterge aylığı, gösterge aylığı , yan ödeme aylığı , özel hizmet ve ek ödeme  gösterge oranları müdürlüğe geçince düştüler.  maaş hesaplamasında yapılan bu düşüş doğrumudur. maaş hesaplamasında hangi değerler kullanılır

6 Ocak 2022 C.Özyardımcı cevapladı

Değerli abonemiz,

Mühendis kadrosu ile görev yaptığınızda aldığınız mali ve sosyal haklar Teknik Hizmetler Sınıfından alınabilecek haklar olarak geçmektedir. Müdür kadrosu ile görev yaptığınızda alacağınız mali ve sosyal haklar ise Genel İdare Hizmetler Sınıfından alınabilecek haklar olarak elbette değişime uğraması söz konusudur.

Bu durumda Teknik Hizmetler Sınıfından Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçişten dolayı mali ve sosyal haklardaki düşüşlerin yaşanmasında özlük haklarınızla birlikte mali ve sosyal haklarla zam ve tazminatların uygulanmasında bir aykırılığın bulunmadığı görüşündeyiz.

Bu durumda  her ay maaş ödemeleriyle birlikte tarafınıza verilen maaş bordrosunda görüldüğünden, mühendisken aldığınız bordronun müdürken aldığınız bordro ile karşılaştırmasının yapılmak suretiyle analiz edilmesinin mümkün bulunduğu ya da ayrıntıların maaş tahakkuk biriminden öğrenilebileceği değerlendirilmektedir.