Hocam soruma ek olarak cevap verirseniz sevinirim. Kolay gelsin.

4 Şubat 2022 3- Belediye Encümeni kategorisinde Nurali ÖZTÜRK sordu
Görevlendirilen personel Tunceli ili Mazgirt ilçesi ilçe devlet hastanesinde veri  hazırlama ve kontrol işletmeni olarak görev yapmaktadır. Tunceli Valiliği ve Tunceli Sağlık Müdürlüğü nün oluru ile Belediyemizde Yazı İşleri biriminde 1 yıl süreyle geçici olarak görevlendirilmiştir. Görevlendirilen personele encümen oturumu ödenir mi? Ayrıca başka ödemeler yapılabilir mi? Teşekkür eder saygılar sunarım.

4 Şubat 2022 C.Özyardımcı cevapladı

Değerli abonemiz,

657 sayılı DMK’nun 86 ncı maddesi uyarınca; Memurların kanuni izin, geçici görev, disiplin cezası uygulaması veya görevden uzaklaştırma nedenleriyle işlerinden geçici olarak ayrılmaları halinde yerlerine kurum içinden veya diğer kurumlardan veya açıktan vekil atanabilir. Bir görevin memurlar eliyle vekaleten yürütülmesi halinde aylıksız vekalet asıldır.

Bir göreve vekaleten atanan memurlara vekalet edilen görevin kadro derecesinin birinci kademesinin üçte biri tutarında ücret ödenmektedir. Ancak, kurum içinden veya diğer kurumlardan vekalet edenlere vekalet aylığı ödenebilmesi için, vekilin asilde aranan şartları taşıması zorunludur.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 36 ncı maddesi uyarınca; Belediye encümeni başkan ve üyelerine, nüfusu 10.000'e kadar olan belediyelerde (3.500), nüfusu 10.001-50.000'e kadar olan belediyelerde (4.500), 50.001-200.000'e kadar olan belediyelerde (6.000) ve 200.001'in üzerinde olan belediyelerde ise (7.500) gösterge rakamının Devlet memurları için belirlenen aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda aylık brüt ödenek verilir. Encümenin memur üyelerine bu tutarların yarısı ödenir.

Bu durumda yazı işleri müdürlüğüne kurum dışından (Sağlık Md.lüğü) atanan (VHKİ) Devlet Memuruna asilde aranan şartları taşıması durumunda vekalet edilen yazı işleri müdürlüğü kadrosu karşılığında (Gösterge+Ek Gösterge X Memur Aylık Maaş Katsayısı) nın 1/3’ü oranında vekalet aylığı ödenebileceği, ayrıca; encümen üyesi sıfatıyla belediye meclis üyelerine aylık olarak ödenen  brüt ödenek tutarının ise yarısını alabileceği görüşündeyiz.