Hocam merhabalar sorum detaydadır, vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.

10 Şubat 2022 9- Diğer kategorisinde Barış COŞKUN1 sordu
Merhabalar Hocam;

Belde belediyemize bağlı 8 mahallemiz bulunmaktadır. 2019 yılında İl Trafik Komisyonunca kurumumuza 50 adet t plakası tahsis edilmiştir. İlçe belediyesinin belde belediyemizin mücavir alanı içerisinde yer alan bir mahalleye (t) plakası satması mümkün müdür?

11 Şubat 2022 C.Özyardımcı cevapladı
Değerli abonemiz,

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14 üncü maddesinde; belediyenin görev, sorumluluk ve yetki alanı belediye sınırlarını kapsamakta olup belediye meclisinin kararı ile mücavir alanlara da belediye hizmetleri götürülebileceği hükmüne yer verilmiştir.

Bu bağlamda; bahsi geçen mücavir alanın belediye meclis kararıyla mücavir alana alınması durumunda adı geçen mahalleye ticari plakanın satılabileceği görüşündeyiz. Yanlış uygulamaya yer verilmemesi bakımından Valilik/İl, Kaymakamlık/İlçe Trafik Komisyonundan da sorulması ve alınacak görüş doğrultusunda işlem yapılmasının uygun olacağı düşünülmektedir.