bir belediyede ekonomist kadrosunda çalışan bir memurun teknik sınıf haklarından faydalanması hakkında

22 Şubat 2022 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde Hasan Hüseyin DEMİR sordu
Dumlupınar üniversitesi 4 yıllık maliye bölümü mezunuyum. Bir belediyede 01/12/20217 tarihinde Teknik Hizmetler sınıfında yer alan Ekonomist kadrosunda atandım. Sayıştayın ilgili karar doğrultusunda teknik sınıf haklarından faydalanamamaktayım. Bağlı olduğum teknik sınıftan farklı olarak başka bir teknik sınıf okuyup örneği harita teknikeri yada harita mühendisliğini bitirsem bu teknik sınıf haklarından sınavsız bir şekilde faydalanabilir miyim

22 Şubat 2022 C.Özyardımcı cevapladı

Değerli abonemiz,

Belediyede 4 yıllık maliye mezunu olarak ekonomist kadrosunda çalışmakta iken tekniker veya mühendislik fakültesini bitirmeniz durumunda teknik bir kadroya atanabilmeniz için Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik hükümlerine göre, unvan değişikliği sınavına katılmanız gerekmekte olup,  sınavsız sınıf değişikliği yapamayacağınız veya teknik bir kadroya atanamayacağınız görüşündeyiz.