4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE HİZMET ALIM İHALESİNDE SÜRE UZATIMI YAPILABİR Mİ?

30 Kasım 2016 5- Mali Hizmetler kategorisinde MUSTAFA YILMAZ sordu
2016 Yılı  hizmet alım ihalesi yapılmış olup, sözleşmesi 15.12.2016 tarihinde sona erecektir..Ancak yapmış olduğumuz ihalede sözleşme sonu itibarı ile şartnamedeki gün sayısı dolmamıştır. İhale süresini 31.12.2016 tarihine kadar 15 gün uzatabilir miyiz. ?

30 Kasım 2016 S.YÜCEL cevapladı

4735 sayılı Kanun'un 10'ncu maddesinde "Mücbir sebep olarak kabul edilebilecek haller aşağıda belirtilmiştir: a) Doğal afetler. b) Kanuni grev. c) Genel salgın hastalık. d) Kısmî veya genel seferberlik ilânı. e) Gerektiğinde Kurum tarafından belirlenecek benzeri diğer haller. Süre uzatımı verilmesi, sözleşmenin feshi gibi durumlar da dahil olmak üzere, idare tarafından yukarıda belirtilen hallerin mücbir sebep olarak kabul edilebilmesi için; yükleniciden kaynaklanan bir kusurdan ileri gelmemiş olması, taahhüdün yerine getirilmesine engel nitelikte olması, yüklenicinin bu engeli ortadan kaldırmaya gücünün yetmemiş bulunması, mücbir sebebin meydana geldiği tarihi izleyen yirmi gün içinde yüklenicinin idareye yazılı olarak bildirimde bulunması ve yetkili merciler tarafından belgelendirilmesi zorunludur" hükmüne yer verilmiştir.