Sağlık Raporu Hakkında sorunun devamı yazı ekindedir Teşekkürler

8 Mart 2022 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde Kmn_Yusuf sordu
Hocam merhabalar kolay gelsin iyi çalışmalar.

Kurumumuz personellerinden Memur ve Kadrolu işçiler heyet raporları ve hekim raporları almaktadır. Aldıkları raporlarda örnek ameliyat oldum ağır iş de çalışamam, petrol ofisinde boya, gazlardan  solunum rahatsızlığım çalışmaması uygundur gibi raporlar getirmekteler ? bunun için ne yapmamız lazım rapora göre çalıştırsak ne olur. veya rapora ınanmayıp kime yazı yazabilir hakem heyetine mi yazmamız gerekiyor ? kolay gelsin

9 Mart 2022 C.Özyardımcı cevapladı

Değerli abonemiz,

Usulüne göre alınmış tam teşekküllü “Sağlık Kurulu Raporu”nda ağır işte çalıştırılamayacağı özellikle belirtilen memur ve işçilerin bu durumlarının idare tarafından göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bu durumda “ağır işte çalıştırlması uygun değildir” belirtili sağlık raporunu elinde bulunduran işçi veya memurunuzun durumuna uygun bir yerde ve şartlarda çalıştırılmasının uygun olacağı görüşündeyiz.