Sayın Hocam Kolay Gelsin. Belediye ile belediye memurlarının bağlı bulunduğu sendika arasında yapılan sosyal denge sözleşmesi hakkında soru sormak istiyorum.

17 Mart 2022 4- Personel ve Yazı İşleri kategorisinde AYDIN ÇALIŞKAN sordu
Sayın Hocam Kolay Gelsin. Belediye ile belediye memurlarının bağlı bulunduğu sendika arasında yapılan sosyal denge sözleşmesinde,memurların yaptığı görevlerin fazlalığı ve sorumlulukları oranında memurlar arasında farklı oranlarda ücret ödemesi yapılabilir mi?Yapılabilir ise belirleyici unsurlar sözleşmeye nasıl yansıtılır.Teşekkürler.

20 Mart 2022 C.Özyardımcı cevapladı

Değerli abonemiz,

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Amaç, Konu, Kapsam, Ortak Hükümler ve Mahalli İdarelerde Sözleşme İmzalanması başlıklı 32 nci maddesinde veya anılan kanunun hiçbir hükmünde memurlar arasında farklı oranlarda ücret belirlenebileceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır.

Bu bağlamda; Toplu Sözleşme ile Sınıf, Kadro, Unvan farkı gözetilerek (Teknik, Sağlık, Hukuk, Eğt-Öğrt,  Sınıfı-Amir, Memur, VHKİ, Şef vb. Unvanı gibi) farklı sınıf ve unvanlı memurlara farklı ücret belirlenebileceği, ancak benzer şekilde memur unvanlı personel arasında ayırım yapılmak suretiyle farklı ücret belirlenemeyeceği görüşündeyiz.