Değerli abonemiz,
Belediyede sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin hususlar 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49 uncu maddesinde ve 28/6/1978 tarihli ve 1630 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Sözleşmeli Personele İlişkin Esaslar” da açıklanmış bulunmaktadır.
Belediye Kanunu’nun 49 uncu maddesi uyarınca, mühendis, mimar veya diğer unvanlara sahip kişilerin sözleşmeli personel olarak çalıştırılabilmesi için öncelikle belediyede kadro karşılığının bulunması, belediye personel giderlerinin belediye gelirlerinin % 30 oranını aşmamış olması şartıyla belediye meclisinin kararına bağlı bulunmaktadır.
Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin olarak Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığının 31/12/2021 tarihli ve 2386358 sayılı Genelge ve eklerinde etraflı bir şekilde açıklanmış bulunmaktadır.
Sözleşmeli personele ödenecek tavan ve taban ücretlere ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığının 06/01/2022 tarihli ve 855029 sayılı genelgesi yürürlüktedir. Ücretlendirmede bahsi geçen genelgenin EK.1 ve EK.2 cetvellerinde kime ne ücret ödenebileceği belirilmiş olup, iç mimar mimar ayırımı yapılmaksızın, keza branş mühendisliği, (inşaat, ziraat, makine, elektrik, bilgisayar, endüstri vd.) şehir plancısı gibi ayırım yapılmaksızın mimar, mühendis, şehir plancısı gibi unvanlı teknik elemanların aynı kategoride değerlendirildiği (mimar-mühendis-şehir plancısı gibi) görüşündeyiz.