Sözleşmeli Eğitmen olarak çalışacak personelin durumu hakkında

1,732 gösterim
21 Nisan 2022 9- Diğer kategorisinde Vahap sordu
Belediyeye ait olan yarı olimpik yüzme havuzunda görev yapmak üzere, Üniversitenin Beden Eğitimi bölümünden mezun olan birini norm kadro dahilinde sözleşmeli eğitmen olarak çalıştırmak istiyoruz. Bu kişi havuzu kullanacak olan kursiyer öğrencilere antrenör olarak görev yapabilir mi? Bunun için antrenörlük belgesi olmayıp, cankurtaran belgesinin olması yeterli olur mu? Teşekkür eder saygılar sunarım.

21 Nisan 2022 C.Özyardımcı cevapladı

Değerli abonemiz,

Belediyelerde sözleşmeli personel çalıştırılması 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49 uncu maddesi ile hükme bağlanmıştır. Sözleşmeli personelle ilgili genel hükümlere ise BKK’nun 6/6/1978/7-15754 sayılı Kararla 28/6/1978 tarihli ve 16330 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’da yer verilmiştir. Diğer taraftan belediyelerde 2022 yılında sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin açıklamalar ve uyulacak usuller Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünün 31.12.2021 tarihli ve 2386358 (2021/26) sayılı Genelgesi ve eklerinde yer almaktadır.

Yüzme hususunda Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı sertifikalı Eğitmenlik/Antrenörlük belgesi olmayanların yüzme kursu öğretmenliği/eğitmenliği/antrenörlüğü yapamayacağı, MEB Onaylı cankurtaran belgesi ile norm kadro standartlarında belediyenin cankurtaran kadrosunun bulunması ve bu kadronun boş bulunması, belediye personel giderlerinin belediye gelirlerine oranının % 30’unu geçmemesi gibi 5393 sayılı Kanunun 49 uncu maddesindeki hükümlere uyulmak suretiyle sözleşmeli statüde cankurtaran olarak çalıştırılabileceği görüşündeyiz.